Gudstjänstwebben

Sextonde söndagen efter trefaldighet

Döden och livet

När infaller Sextonde söndagen efter trefaldighet?

 • Kyrkoåret 2022 - 2023

  24 september 2023

  3:e årgången

 • Kyrkoåret 2023 - 2024

  15 september 2024

  1:a årgången

 • Kyrkoåret 2025 - 2026

  20 september 2026

  3:e årgången

Aktuellt i Equmeniakyrkan

Efesierbrevet - Predikoserie och alternativt kyrkoår

Just nu pågår Efesierbrevet - Predikoserie och alternativt kyrkoår. För varje händelse finns det material som du kan använda exempelvis i gudstjänster.

Bibeltexter för Sextonde söndagen efter trefaldighet

Förbön

Förbönen för Sextonde söndagen efter trefaldighet (kyrkoåret 2023 - 2024) är hämtad från Equmeniakyrkans bönekalender. Du hittar alla kommande och tidigare förböner i förbönskalendern .

Belarus Idag ber vi för vår systerkyrka Baptistunionen i Belarus. Speciellt nämner vi den svåra politiska oron. Låt kyrkan fortsatt vara ett ljus för människor. Tack för våra vänners trohet och uthållighet i mötet med de mest utsatta. Må välsignelse och kraft vila över dem.

Skapelsetid – fred och rättvisa Gud, vi ber i skapelsetid för allt arbete som görs för att bidra till fred och rättvisa. Tack för fredens möjlighet! Du som älskar alla människor och vill alla väl: Hjälp oss att fördela alla de välsignelser som du ständigt ger på ett sådant sätt att alla människors grundbehov kan tillgodoses. Fredsbön Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden! Amen

- Visa mindre

+ Visa mer

Material som passar till Sextonde söndagen efter trefaldighet

Materialet är hämtat från vår materialbank . Där hittar du böner, sånger, danser, draman, bilder, idétexter och mycket annat till hjälp och inspiration vid gudstjänstplanering. Material med en stjärna är utvalt av oss på Gudsjänstwebben och passar särskilt bra.

Börja planera gudstjänster med Gudstjänstwebben

Ett konto på Gudstjänstwebben är helt gratis.

Skapa konto