Gudstjänstwebben

Trettonde söndagen efter trefaldighet

Medmänniskan

När infaller Trettonde söndagen efter trefaldighet?

 • Kyrkoåret 2022 - 2023

  3 september 2023

  3:e årgången

 • Kyrkoåret 2023 - 2024

  25 augusti 2024

  1:a årgången

 • Kyrkoåret 2024 - 2025

  14 september 2025

  2:a årgången

 • Kyrkoåret 2025 - 2026

  30 augusti 2026

  3:e årgången

Aktuellt i Equmeniakyrkan

Efesierbrevet - Predikoserie och alternativt kyrkoår

Just nu pågår Efesierbrevet - Predikoserie och alternativt kyrkoår. För varje händelse finns det material som du kan använda exempelvis i gudstjänster.

Bibeltexter för Trettonde söndagen efter trefaldighet

Förbön

Förbönen för Trettonde söndagen efter trefaldighet (kyrkoåret 2023 - 2024) är hämtad från Equmeniakyrkans bönekalender. Du hittar alla kommande och tidigare förböner i förbönskalendern .

Sapmi Gud, vi tackar dig att kyrkorna idag får ta emot Nya testamentet på sydsamiska. Vi ber för den högtid som firas idag i Östersund och för alla som är där, men även för hela det sydsamiska folket som nu får ditt ord på sitt hjärtas språk. Vi ber att översättningen ska användas och bli till välsignelse. En ny termin Gud, vi ber för församlingar och föreningar i början på en ny termin. Vi ber för grupper som startar om och grupper som är helt nya. Vi ber särskilt för alla som flyttar inför en ny termin och vi ber för gemenskaper som välkomnar. Vi ber om livsglädje och livsmod för oss alla. Fredsbön Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden! Amen

- Visa mindre

+ Visa mer

Material som passar till Trettonde söndagen efter trefaldighet

Materialet är hämtat från vår materialbank . Där hittar du böner, sånger, danser, draman, bilder, idétexter och mycket annat till hjälp och inspiration vid gudstjänstplanering. Material med en stjärna är utvalt av oss på Gudsjänstwebben och passar särskilt bra.

Börja planera gudstjänster med Gudstjänstwebben

Ett konto på Gudstjänstwebben är helt gratis.

Skapa konto